Skadebesiktning

Vi på MiKon tycker det är viktigt att:

- Hålla en hög servicegrad

- Leverera förväntad kvalitet

- Vi gör rätt, då blir vi alla nöjda

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Rubrik

Välkommen till MiKon-Bil din lokala bilskadeverkstad

Vi arbetar med bilskador i form av karosseriarbeten, billackering och bilglas. Våra ambitioner är att du som kund ska får en snabb och smidig service och våra arbeten ska präglas av högsta kvalitet. Vi samarbetar med bilfirmor, försäkringsbolag, glasmästerier, privatpersoner och åkerier och lämnar garantier på våra arbeten utifrån gällande branschregler. Vi är medlemmar i MRF.

Det börjar med skadebesiktningen!

För att kunna reparera din bil börjar vi först med att undersöka vad som behöver repareras. Det gör vi under en skadebesiktning. En mindre skada te.x påbackning eller dörruppslag tar 15-30 minuter att besikta,  en större skada kan ta upp till ett par timmar att besikta och då måste bilen vanligtvis bärgas till oss.

Skadebesiktningen är gratis och du förbinder dig inte på något sätt. Du kan alltid besöka vår kundmottagning utan tidsbokning under våra öppettider, alternativt boka en tid i förväg eller göra en digital skadebesiktning själv

Vad gör vi vid skadebesiktningen?

  1. Under skadebesiktningen undersöker vi bilens skador. Vi kontrollerar också om bilen har några andra skador som kan behöva åtgärdas i tid innan de blir större.
  2. Vi gör sedan en kalkyl i CABAS som är försäkringsbolagens programvara för beräkning av vad skadereparationen kommer att kosta, gör en sökning på begagnade delar innan vi skickar iväg reparationskalkylen till försäkringsbolaget för beslut. Om du själv ska stå för kostnaden får du direkt en kalkyl vad reparationskostnaden kommer att bli.
  3. Därefter lägger vi en beställning på de nödvändiga delarna. På så vis finns delarna redan på plats när du kommer med bilen till den faktiska reparationen.
  4. Slutligen bokar vi in en tid för reparation av bilen och i de fall du behöver en hyrbil under tiden hjälper vi dig med det via våra samarbetspartners.

Om skadan händer, vad gör jag?

Om en motpart är inblandad

  • Börja med att fylla i en skadeanmälan, i en trafikolycka med 2 fordon inblandade måste båda förarna lämna upplysningar.
  • Se till att båda förarna undertecknar skadeanmälan.
  • Om ni är oense om vem som är vållande till skadan, tillkalla polis.

Skadeanmälan

Här hittar du blanketten skadeanmälan för nedladdning: Skadeanmälan-motorfordon

Skadeanmälan sänder du sedan till ditt försäkringsbolag eller tar med dig till oss så hjälper vi dig med det i samband med att vi gör en skadebesiktning av ditt fordon

Om bilen inte går att köra

Kontakta RK´s Bilservice i Kalix som är anslutna till Assistanskåren på telefon: 020-912 912 dygnet runt. Så har dom nycklar till våra anläggningar och kan lämna ditt fordon bakom stängda grindar med stängsel för minimering av stöldrisker.

 

Viktiga länkar

Försäkringsbolag

Bilåterförsäljare

Tillagd i varukorgen